dr. Pieternel Dijkstra

Social Psychologist

Over mij

Na een Bachelor graad gehaald te hebben in de bestuurskunde en een Mastergraad in de sociale psychologie ontving ik in 2001 mijn doctorsgraad (Phd) in de sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.   Sindsdien ben ik werkzaam als adviseur, auteur, wetenschappelijk onderzoeker en docent. Ik richt me vooral op het onderzoeken van sociaal-psychologische onderwerpen en problemen in verschillende contexten, zoals het onderwijs, sociale relaties en organisaties. Deze inzichten probeer ik te vertalen naar informatie en concrete tools waarmee organisaties, professionals, studenten en het brede publiek hun voordeel mee kunnen doen. Ik doe dat door niet alleen wetenschappelijk te publiceren, maar ook voor een breder publiek, en door trainingen en workshops te geven voor studenten en professionals. Mijn sterke overtuiging is dat wetenschappelijk kennis benut moet worden om de maatschappij te verbeteren en daarom toegankelijk gemaakt moet worden voor iedereen die er belangstelling voor heeft. Ik wil hier mijn steentje aan bijdragen.

“I strongly believe that scientific knowledge and its applications should benefit all.”

Om mijn onderzoek en professioneel handelen te optimaliseren, werk ik graag samen met andere onderzoekers en professionals in verschillende organisaties, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Curacao, NCOI Applied University, See True opleidingen en Strategie voor leren.

Ik ben daarnaast ook werkzaam als psycholoog in Groningen en bied hulp bij psychische klachten, levensvragen of relatieproblemen. Voor meer informatie bezoek je www.psycholooggroningenstad.nl.

Voor advies over sociaal-psychologisch onderzoek,de valorisatie daarvan en/of de ontwikkeling van sociaal-psychologische interventies kun je contact opnemen via het volgende mailadres:

info@pieterneldijkstra.nl